Hozzávalók:
– egy viszonylag fiatal, nem túl nagy tök
– négy-öt fej jóképű vöröshagyma
– egy magányos zöldpaprika
– némi olaj
– só és bors
– mustár
– és persze víz
– na, és néhány pohár bor, de lehet sör is
A hagymát és a tököt vágd össze kreatívan.
Némi olajat önts az üstbe, hevítsd fel kedvedre, majd ugraszd bele a hagymákat hirtelen.
Sózzad, borsozzad, párold üvegesre.
Közben igyál rendesen!
Add hozzá a tököt, majd öntsd fel vízzel.
Dobd bele az árva zöldpaprikát is.
Forrald fel az egészet koppanásig, majd rögtön húzd le a tűzről.
Mustárral savanyítsd ízlésed szerint.
Hagyd kihűlni, és készen is van, tálalhatod a rokonságnak.
Ha elég elszánt vagy, Te is egyél belőle!