Ha nem rántást ennél némi lencsével, hanem csak lencsét, akkor ez a recept Neked szól.
Hozzávalók:
– bármennyi lencse (hamu nélkül)
– hagyma (de lehet, hogy holnap is)
– tiszta víz (ha nincs, akkor jó lesz a csapbull)
– só, bors rendesen
– citromlé (ecet helyett)
Az üstbe lottyints némi vizet, annyit, hogy majdan ellepje a belé szórt lencsét – a mennyiség megállapításához használhatsz kártyát, vagy kristálygömböt, de egy jó boszorkány tudja ezt fejből.
Na, most próbálj beletalálni a lencsével. Nem muszáj szemenként, de úgy tovább tart!
Karikázz bele valamennyi hagymát. De lehet csak a felét is.
Sózzad, borsozzad jó vastagon. Legyen jó erős, mert különben megeszik a törpék!
(Ja, bocs, az egy másik konyha…)
Savanyítsd citromlével, ha jót akarsz!
Főzzed puhulásig. Ha béna voltál, időnként pótold a vizet.
Ha készen van, tálald cipőben…azaz cipóban.
Meglátod, király lesz!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: