Az Ébredő Fények Temploma

Ezt főztem ki – Húsvéti hatkezes töltött kenyér

Hozzávalók

Tészta:

– hat kéz (lehetőleg párban)

– 1 kg fehér liszt

– 1 kalán só

– 1 kalán cukor

– 4 dkg élesztő

– kevés tej

– langyos víz igény szerint

– némi veríték a dagasztáshoz

– macskaszőr (lehetőleg fehér)

– minden egyéb, ami beleesik

 

Töltelék:

– sonka

– tojás

– hagyma

– sajt

– torma

– kölni

– néhány maradék locsolkodó

– macskaszőr (lehetőleg fehér)

 

A kenyeret kora hajnalban, még a locsolók érkezése előtt meglévő pár kezünkkel dagasszuk meg, az összetevőket gondosan belehányva.

(A kenyér receptjét már előző este egyeztessük a másik pár kéz tulajdonosával, aztán csináljuk úgy, ahogy mi gondoljuk.)

Közben engedjük el a kutyát, és kapcsoljuk ki a csengőt, illetve engedjük le a redőnyöket ízlés szerint.

Az esetlegesen mégis bejutó locsolókat üssük agyon egy léccel, a töltelékbe még jól jöhetnek.

Amíg kel a tészta, keltsük fel a másik két pár kéz tulajdonosait is.

Reszeltessünk velük sajtot, vágassuk össze a tojásokat.

A sonkát vegyük ki a macska szájából, a macskát rakjuk a 160 fokra előmelegített sütőbe.

Ha már nem nyávog, vegyük ki, és dugjuk el a gyerek elől.

A fent említett sonkát, locsolókat, egyéb titkos összetevőket is aprítassuk fel a többi kezekkel.

Ha megkelt a tészta, osszuk ketté.

Nyújtassuk ki nyújtódeszkán, töltsük meg.

A macskaszőrt ki ne felejtsük!

Időnként lőjünk ki a locsolókra az ablakon és bíztassuk a kutyát.

A megtöltött, henger alakúra formázott kenyereket fent említett, már macskátlanított sütőben hosszasan süssük ki.

Amíg készen nem lesz, együnk valami mást.

 

1_519_20090629131706_176

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!