Hozzávalók
Tészta:
– hat kéz (lehetőleg párban)
– 1 kg fehér liszt
– 1 kalán só
– 1 kalán cukor
– 4 dkg élesztő
– kevés tej
– langyos víz igény szerint
– némi veríték a dagasztáshoz
– macskaszőr (lehetőleg fehér)
– minden egyéb, ami beleesik
Töltelék:
– sonka
– tojás
– hagyma
– sajt
– torma
– kölni
– néhány maradék locsolkodó
– macskaszőr (lehetőleg fehér)
A kenyeret kora hajnalban, még a locsolók érkezése előtt meglévő pár kezünkkel dagasszuk meg, az összetevőket gondosan belehányva.
(A kenyér receptjét már előző este egyeztessük a másik pár kéz tulajdonosával, aztán csináljuk úgy, ahogy mi gondoljuk.)
Közben engedjük el a kutyát, és kapcsoljuk ki a csengőt, illetve engedjük le a redőnyöket ízlés szerint.
Az esetlegesen mégis bejutó locsolókat üssük agyon egy léccel, a töltelékbe még jól jöhetnek.
Amíg kel a tészta, keltsük fel a másik két pár kéz tulajdonosait is.
Reszeltessünk velük sajtot, vágassuk össze a tojásokat.
A sonkát vegyük ki a macska szájából, a macskát rakjuk a 160 fokra előmelegített sütőbe.
Ha már nem nyávog, vegyük ki, és dugjuk el a gyerek elől.
A fent említett sonkát, locsolókat, egyéb titkos összetevőket is aprítassuk fel a többi kezekkel.
Ha megkelt a tészta, osszuk ketté.
Nyújtassuk ki nyújtódeszkán, töltsük meg.
A macskaszőrt ki ne felejtsük!
Időnként lőjünk ki a locsolókra az ablakon és bíztassuk a kutyát.
A megtöltött, henger alakúra formázott kenyereket fent említett, már macskátlanított sütőben hosszasan süssük ki.
Amíg készen nem lesz, együnk valami mást.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: